Το EIT Raw Materials Hub: Regional Center Greece (RCGREECE) σας προσκαλεί στο «4th Greek Raw Materials Community Dialogue» τη θεσμοθετημένη συνάντηση για τις πρώτες ύλες, ένα κορυφαίο ζήτημα για την παγκόσμια επιστημονική και οικονομική-επιχειρηματική κοινότητα.

Τη Διημερίδα διοργανώνει στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα το EIT Raw Materials Hub: Regional Center Greece (RCGREECE), τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει το Εργαστήριο Μεταλλουργίας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το RCGREECE αποτελεί το Περιφερειακό Κέντρο Ελλάδας της Κοινότητας Καινοτομίας για τις Πρώτες Ύλες (EIT RawMaterials) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Κοινότητας Πρώτων Υλών. ‘Έτσι, από το 2016 η διοργάνωση Greek Raw Materials Community Dialogue φέρνει κοντά κορυφαίους θεσμικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες οι οποίοι παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις, συζητούν καλές πρακτικές και ανταλλάσσουν απόψεις που συμβάλουν στην ενίσχυση του κλάδου στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε.

Η θεματολογία του φετινού διαλόγου εστιάζει στις προοπτικές ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας των ΟΠΥ, αφιερώνοντας την 1 η μέρα της διοργάνωσης στη Θεματική Ενότητα «Raw Materials Industry transition to the Digital Era». Η προοπτική αυτής της σημαντικής τεχνολογικής μετάβασης ανοίγει, τη 2 η ημέρα, νέο παράθυρο διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων της βιομηχανίας και των σπουδαστών και νέων επαγγελματιών στη Θεματική Ενότητα «Bridging the gap between Industry and Academia», με στόχο την σκιαγράφηση του προφίλ ενός σύγχρονου, ολοκληρωμένου επαγγελματία που δραστηριοποιείται του Τομέα των ΟΠΥ.

Εγγραφείτε στη λίστα επικοινωνίας για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ενημερώσεις του RCGREECE